TERMINATOR

Posted: febrer 14, 2012 in Tema 1

Tractant una temàtica relacionada amb el món dels ciborgs, la tecnologia, les màquines i el seu ús; m’ha paregut interessant parlar d’una saga molt coneguda anomenada “Terminator”. I es que l’altre dia vaig veure en la televisió la tercera part i em va pareixer oportú relacionar la seua temàtica en el tema que ens estem centrant, així com a la pregunta formulada al video de Neil Harbisson o com ho vam fer amb la pelicula de Robocop. 

La saga Terminator té lloc al futur, on les màquines i les resistències humanes lluiten entre ells per recuperar, en el cas dels últims, el que un dia va ser el seu món: La Terra. Quan aconsegueixen descubrir com enviar màquines al passat, els enemics es disposen a eliminar al líder de la resistència, John Connor, en temps on ell desconeixia el que li depararia el futur. Al mateix temps, els humans envien altra màquina que ha sigut recuperada i redisenyada per a evitar l’objectiu enemic i defensar a John Connor. 

El que pareix clar és que el més senzill seria, utilitzant aquesta forma de transport al passat, evitar que es done el judici final (dia on les màquines es fan amb el poder i es revetlen contra els seus creadors, els humans), però com diu la pelicula, això resulta impossible, ja que l’ambició de la raça humana per seguir creant i millorar la tecnologia dota a les màquines d’un poder que acaben utilitzant en la seua contra i és un fet inevitable. 

Em pareix molt interessant el fet de que les màquines acaben tenint més poder que els seus propis creadors, i és una crítica la d’aquesta película molt rellevant als nostres dies.

Crec que la tecnologia pot ser molt útil per a cassos com el de Neil Harbisson, que te una deficència ocular i això li pot facilitar la vida; però sempre cal tindre en compte que hem d’anar més a poc a poc en aquest món. Pot ser la tecnologia facilite la vida del dia a dia, però aquesta comoditat pot amagar una monotonia que li lleve el encant de viure una vida on les emocions i els sentiments han de tindre més poder i valor que qualsevol altra cosa. 

 

Deixa un comentari